Home
Instagram Pinterest Facebook Twitter

Trouwen in de gemeente Vianen

Gefeliciteerd, jullie gaan trouwen! Je bent van harte welkom in het gemeentehuis van Vianen om het huwelijk te laten voltrekken. Je kunt natuurlijk ook kiezen voor een andere trouwlocatie. Op deze pagina vind je alvast alle informatie die je nodig hebt.

Melding van voorgenomen huwelijk

Een melding van een voorgenomen huwelijk gaat vooraf aan het huwelijk. De melding kan gedaan worden vanaf 1 jaar voor de trouwdatum tot uiterlijk 14 dagen van tevoren. Je kunt alleen in Vianen de melding doen wanneer het huwelijk in de gemeente Vianen voltrokken wordt. Bij de melding geef je aan wie de getuigen zijn bij de ceremonie.

Trouwlocaties

• Burgerzaal van het Stadhuis
• Dorpshuis De Biezen in Hagestein
• Het Verenigingsgebouw de Krooshof in Zijderveld

Bijzondere locaties

Het is ook mogelijk om de plechtigheid te laten plaatsvinden op een andere locatie in Vianen. Hiervoor gelden een aantal voorwaarden. Heb je een locatie gevonden, vraag daarvoor dan uiterlijk 3 maanden van tevoren toestemming bij de gemeente. Gebruik hiervoor het aanvraagformulier. Touwen op een bijzonder locatie is duurder dan op een van de gemeentelijke locaties.

Trouwambtenaren (BABS)

De trouwambtenaren van de gemeente Vianen willen graag bijdragen aan de mooiste dag van jullie leven. Na een persoonlijk gesprek schrijven zij voor elk echtpaar een unieke toespraak. Met deze persoonlijke toespraak willen zij bijdragen aan de ceremonie die het bruidspaar in gedachten heeft. Waar het kan met humor en waar het moet officieel, maar altijd passend bij de hoofdpersonen van deze onvergetelijke dag. Een dag waar ze met een fijn gevoel aan terug kunnen denken. De trouwambtenaren stellen zichzelf aan jullie voor op de website van de gemeente Vianen.

Kosten van het huwelijk

Overzicht kosten huwelijk

Gratis trouwen

Kosteloos trouwen behoort tot één van de mogelijkheden. Dat kan op dinsdag en donderdag om 09.00 uur. Een Ambtenaar van de Burgerlijke Stand voltrekt het huwelijk in een kleine kamer in het Stadhuis. Dit is een korte ceremonie zonder toespraak. Er is plek voor maximaal 6 genodigden, inclusief getuigen.

Voor meer informatie over trouwen in de gemeente Vianen

Stadhuis Vianen
Voorstraat 30
4132 AS Vianen
Tel: 0347 369911
Website: www.vianen.nl
E-mail: gemeente@vianen.nl